Vinyylilankku B!Design Maxi – kokemuksia

Ostettiin keittiön ja limbon (eräänlainen aulatila) lattiaan vinyylilankkua Bauhausista. Ulkonäön ja arvosteluiden perusteella valinnaksi osui B!Design Maxi Tammi Cognac.

Tuote ei ollut varsinaisesti halpa, eikä kallis. 35-40 neliön lattiaan saatiin tarjouksesta vinyylilankku hintaan 855 euroa. Ja annettiin ammattilaisen asentaa jotta jäljestä tulisi varmasti priimaa, ja jotta asennuksella olisi takuu (😂).

Asennus sujui vauhdikkaasti ja tavara riitti. Hukkaa ei tullut kauheasti. Lattia näytti hyvältä.

Vaan sitten alkoivat ongelmat. Useamman vinyylilankun päät alkoivat nousta häijysti koholle.

Tuotetiedot

Tässä vielä speksit että mitä ostettiin:

Pettymyksekseni voin muuten paljastaa, että Bauhaus ei julkaise kriittisiä arvosteluita tuotteistaan. Ilmeisesti niillä olisi ostotapahtumia haitallisesti ohjaava vaikutus, mikä ei tietenkään ole taloudellisesti vastuullista toimintaa yritykselle.

Kuvat vinyylilankusta

Vinyylilankkuhan näyttää lattiassa aika kivalta. Alla nyt yksi esimerkki.

Mutta harmi että läheltä katsottuna – tai jalkoja laahaamalla – laatu ei enää vakuutakaan. Alla muutamia esimerkkikuvia.

Osa vinyylilankkujen päistä on noussut jo niin pystyyn, että niihin potkaisee varpaansa. Ei hyvä.
Ei pahin mutta huono sauma. Tämmöiset harmittaa jos ovat suoraan kävelyreitillä.
Lankkujen päät ovat koholla monessa paikassa. Huom: tämä on eri kuva kuin edellinen, vrt. viereiset lankut.
Tästäkin vähän näkyy, miten vinyylilankun muovi on (luultavasti pysyvästi) taipunut. Kaipa se jatkaa tuosta nousuaan kunnes menee rullalle.
Havainnollistava sivuprofiili yhdestä koholla olevasta saumasta. Ja näitähän nyt jo riittää…
Hyvänkään näköiset saumat eivät ole häävisti lukittuneet. Tämä sentään näyttää hyvältä niin pitkään kuin kukaan ei astu lankulle.

Reklamaatio Bauhausiin

Eihän tämmöiseen tuotteeseen voinut kauhean tyytyväinen olla, joten tein aiheesta reklamaatiot sekä lattian asentaneelle yritykselle että tuotteen toimittaneelle Bauhausille.

Bauhaus totesi, että tuotteen huonoudesta on vastuussa yksinään tuotteen asentanut yritys, ja keskustelu loppui siihen.

Pirkanmaan MPJ Palveluiden mukaan tuotteen huonoudesta on vastuussa yksinään tuotteen myynyt yritys, ja keskustelu loppui siihen.

Ja jos luottaisin siihen, että asennus olisi tehty ammattitaitoisesti, olisin tietysti ollut asentajan kanssa samaa mieltä. Mutta tässä tapauksessa otin sitten yhteyttä Kuluttajariitalautakuntaan (tätä kirjoittaessa käsittely kesken).

Johtopäätös

Huono maku jäi suuhun. Ei jatkoon.

Laminaatin saa halvemmalla ja yksikään laminaatti ei nykyisessä tai aiemmissa asunnoissa ole alkanut nousta pystyyn tällä tavalla. Toki kyseessä on luultavasti paljolti asennuksen huonous – kannatti muuten maksaa ammattilaiselle – mutta silti noloa että hyvänkin näköiset saumat eivät oikein ole lukittuneet.

Pieniä määriä vinyylilankkua ja paljon laminaattia asentaneena vinyylilankku on kyllä helpompi asentaa, mutta ainakin tämän lankun laatu ei vakuuttanut. Hinta on yleensä myös paljon kalliimpi.

En ostaisi kyllä tätä uudestaan, oli asentajana kuka vaan – en varsinkaan, jos hinta olisi laminaattia kalliimpi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *