Konkurssiennätys – Rakennusala ansaitseekin olla kuralla

Viime aikoina on rikottu ennätyksiä konkurssien lukumäärässä, ja erityisesti rakennusala on ollut hyvin edustettuna. Isompia ja pienempiä yrityksiä on mennyt tänä vuonna nurin satoja.

Ja täytyy kyllä sanoa, että nyt kun paperityöt Kuluttajariitalautakunnan suuntaan on tehty ja lopulta sain koostettua melko kattavan listan remontin merkittävimmistä puutteista, niin rakennusala on kyllä ahdinkonsa ansainnut.

Tähänastisista kokemuksista voisi sanoa lyhkäisesti seuraavaa:

Yritykset joille olemme reklamoineet

YritysValituksen kohdeMiten meni?Arvosana
OrasÄlykäsisuihku alkoi vuotaa pian takuun loputtuaYritys lähetti uuden suihkun sillä ehdolla, että rikkinäinen lähetettiin heille tarkastettavaksi (heidän piikkiinsä).

Laatu jätti vähän avoimia kysymyksiä, mutta palvelu oli hyvää.
Hyvä
HietakariHietakarin hienosta suihkuseinästä puuttui osia ja asennusohjeet olivat hämmentävät.Hietakari lähetti useamman kerran lisää osia, ja kun lopulta kaikki osat oli todistettavasti toimitettu ja Pirkanmaan MPJ Palvelut koitti asentaa viimeisiä osia ja epäonnistui, Hietakari lähetti lopulta omaan piikkiinsä asentajankin.

Asian ratkaisussa kesti pitkään, mutta kaikki meni lopulta maaliin mallikkaasti. Voisin tilata uudestaankin.
Hyvä
Prisma / Kodin RautaVirheellisesti sävytetty Tikkurilan maali (tämä olikin hauska yllätys, koska valittu sävy oli oikein, väripastassa oli jotain vikaa).Eivät meinanneet uskoa tapausta, mutta vietyäni maalin ja pari mallilaudanpätkää näytille, hyvittivät maalipurkin ja laskelmani perusteella myös maalaustyön (minulla oli maalari palkattuna) arvon mukisematta. Voi toki johtua siitä, että näkivät lapsiperheen ruokaostojen kuukausisaldot ja halusivat olla pahoittamatta mieltäni, mutta kuitenkin…Hyvä
WorxRobottiruohonleikkurin muuntaja hajosi juuri takuuajan lopussa.Kuuluukohan robottiruohonleikkuri oikeastaan tälle listalle? No, olkoon, onhan se pihan kunnossapitoa…

Pitkällisen sähköpostikeskustelun ja pääosin erittäin kohteliaan neuvottelun jälkeen päätyivät lopulta lähettämään noin satasen hintaisen muuntajan ilmaiseksi.
Hyvä
VesivekRänni vuotaa päästä, jossa ei ole syöksytorvea, muutoin erinomaista työnjälkeä ja vieläpä sovitussa aikataulussa.Kohteliaaseen reklamaatioon vastattiin erittäin rakentavasti ja luvattiin hoitaa asia, joskin ongelman selvittely on vielä kesken. Vikakin on kyllä niin pieni että eipä ole tullut itsekään kiirehdittyä.
Pirkanmaan MPJ Palvelut OyEristyksessä, tiivisteissä, vatupasseissa, lattian tasoituksessa, katon asennuksessa ja monessa muussa oli pientä huomautettavaa.Tekivät pienempiä korjauksia, kunnes ilmoittivat että loput takuukorjaukset on tuntihinnalla laskutettavia.

En ottaisi näitä koirankoppia isompaan projektiin enää.
Huono
Carlo CasagrandeToimittamansa liukuovi oli naarmuilla. Osittain maksullinen korvaava ovi oli lohjennut. Myös oven hidastusmekanismi hajosi takuuaikana.Eivät ota mitään vastuuta, sillä vaikka Kuluttajansuojalain mukaan maahantuoja on vastuussa takuusta, ilmaisivat että koko asia tulee hoitaa Pirkanmaan MPJ Palveluiden kanssa eikä heillä ole kiinnostusta siivota heidän jälkiään.

Tämä on tietysti heidän osaltaan vähän epäreilusti sanottu koska vika oli heidän tuotteessaan, mutta silti erinomaisen heikko esitys.

Kuluttajariitalautakunnan caseen eivät vaivautuneet edes vastaamaan, joten tuskin noudattavat aikanaan tulevaa tuomiota (sehän on vain suositus).
Kelvoton

En tiedä pitäisikö näistä postata joskus joku pidempi kooste, mutta kyllä jo tällaista pientä remonttia tehdessä on tullut selväksi että yritysten kyvyssä korjata tekemiään mokia on massiivisia eroja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *